środa, 26 lutego 2014

Pasta z kurczaka


Danie z dzisiejszego przepisu powstało po tzw. przeglądzie lodówki. Wykorzystałam mięso z rosołu i awokado, które już robiło się dość miękkie. Do pasty świetnie by pasował szczypiorek, albo drobno posiekana cebulka. Szczypiorku niestety nie miałam, a za surową cebulą nie przepada mój mąż. Kanapki z pastą z kurczaka bardzo dobrze nadają się np. na lunch do pracy.

Składniki:
1 ugotowana pierś z kurczaka
2 jajka ugotowane na twardo
1 awokado
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
5 gałązek koperku
sól i pieprz

Mięso kurczaka i jajka drobno pokroić. Awokado rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem i musztardą. Następnie dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz